مسئول کمیته دانشگاهی دومین کنگره بین المللی علوم انسانی از مبحث"اندیشه سیاسی اسلام" به عنوان موضوع برجسته در انتخاب مقالات علمی- پژوهشی برگزیده از سوی کمیته داوران یاد کرد.
به گزارش خبرگزاری شبستان، فرزاد جهان بین، مسئول کمیته دانشگاهی دومین کنگره علوم انسانی اسلامی با اشاره به برگزاری15 نشست تخصصی قبل از برگزاری دومین کنگره علوم انسانی اسلامی اظهار کرد:مقالات علمی- پژوهشی با جهت گیری علوم انسانی اسلامی مدنظر تیم داوری برای انتخاب مقالات برتر است از لحاظ شاخص ها نیز یک مقاله علمی- پژوهشی باید دارای مولفه های نوآوری و مسئله محوری بوده و از پرداختن به موضوع محوری بری باشند.
جهان بین در ادامه گفت: همچنین در تنظیم مقالات ارسالی باید به خلاء های موجود در علوم انسانی از حیث انتخاب روش، سطح مطالب و بیان مسائل توجه ویژه داشته و نیز به فوریت راهکارهای ارائه شده در راستای گره گشایی مسائل نیز توجه کرد.
وی با اشاره به همکاری حدود 50 مرکز دانشگاهی و حوزوی بامسئولین کنگره دوم علوم انسانی اسلامی تصریح کرد: امسال سطح همکاری مراکز دانشگاهی به مراتب بیش از کنگره اول بوده است تاجایی که در راستای پیشبرد اهداف ما، 15 مرکز دانشگاهی دولتی نسبت به سال قبل به مجموعه اضافه شده اند
به گزارش ستاد خبری دومین کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی،مسئول کمیته دانشگاهی دومین کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی تاکید کرد:با همکاری نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کانون اندیشه جوان و اندیشکده برهان برگزاری 15 نشست تخصصی در دانشگاه های منتخب قبل از زمان برگزاری کنگره دوم برنامه ریزی شده است که بر این اساس شنبه گذشته یک کرسی آزاداندیشی با حضور 6 نفر از اساتید برجسته حوزه شهرسازی و معماری با عنوان"شهر اسلامی" در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد.
وی با اشاره به طرح ریزی سه نشست در محل دانشگاه تهران و همچنین برگزاری نشستی با عنوان"مکتب آزاد اندیشی" در روز یکشنبه 28 مهر در دانشگاه تهران، یادآور شد: ارائه اولین جایزه جهانی به برجسته ترین نظریه پردازان علوم انسانی نیز از ویژگی های منحصر به فرد کنگره دوم به شمار می آید.
حیث التفاتی شناخت ما ناظر به موضوعی جزئی و بخشی نیست؛ بلکه ناظر به کلیت جامعه است. شناخت کلنگر ما با حرکت از ظاهر به باطن جامعه حاصل میشود و لذا منطق حاکم بر محتوای ما اینگونه شده است:
مجلهی سوره نیز سرنوشتی پیوند خورده با سرنوشت انقلاب و فراز و فرودهای آن داشته است و او نیز تنها زمانی میتواند خود را از گرفتار شدن در دام زمانه برهاند و انقلاب اسلامی را همراهی کند که متوجهی باطن و همگام با تحولاتی از جنس انقلاب باشد. تلاشمان این است که خود را از غفلت برهانیم، برای همین به دور از هرگونه توجیه و تئوریپردازی برای توسعهی تغافل، میگوئیم که سوره «آیینه»ی ماست. از سوره همان برون تراود که در اوست. تلاشمان این است که بهجای اصل گرفتن «ژورنالیسم حرفهای»، یعنی مهارت در بهکارگیری فنون، تحول باطنی و تعالی فکری را پیشه کنیم. نمیخواهیم خود را به تکنیسین سرعت، دقت و اثر فرو بکاهیم. کار حرفهای بر مدار مُد میچرخد و مُد بر مدار ذائقهی بشری و ذائقه بر مدار طبع ضعیف انسان و این سیر و حرکت، ناگزیر قهقرایی است.
شماره 87-86 مجله فرهنگی تحلیلی سوره اندیشه منتشر شد
شماره جدید مجله سوره اندیشه نیز بهمانند پنجشش شماره اخیرش، موضوعی محوری دارد که کل مطالب مجله حولوحوش آن میچرخد. موضوع بیستویکمین شماره سوره اندیشه، «نقد» است؛ موضوعی که شعار بیستویکمین نمایشگاه مطبوعات نیز قرار گرفته است. نقد، موضوع مناقشهبرانگیزی است که بسیاری از مجادلات سیاسی و فرهنگی ما، از روشن نبودن مفهوم آن ناشی میشود؛ تا جایی که منتقد را به جرم مفسدهانگیزیاش خاموش میکنند. کار منتقد، حرف زدن است ولی نقد، منتظر شنیده شدن نیست. اینجا است که تفاوت منتقد با معترض و مخالف و مصلح و مفسد روشن میشود.