سومین همایش سالانه الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با موضوع «واکاوی مفاهیم و نظریههای رایج توسعه و تجارب ایران و جهان: به سوی نظریه اسلامی ایرانی پیشرفت»در روزهای 31 اردیبهشت و اول خرداد ماه سال آینده از سوی مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت برگزار میشود.
به گزارش خبرگزاری فارس، هدف از برپایی این کنفرانس بهرهگیری از دستاوردهای علمی موجود جهان، ارزیابی نظریهها و مدلهای رایج توسعه، میزان سازگاری آنها با مبانی اسلامی و ویژگیهای جامعه ایران و بررسی تجربیات عینی سایر کشورها در حوزههای اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، و فرهنگی برای تدوین نظریه اسلامی ایرانی پیشرفت است.
محورهای این همایش عبارت از تحلیلو آسیب شناسی نظریههای رایج و مدل کلان توسعه غربی، ارزیابی تطبیقی تجاربتوسعه در کشورها و استنتاج عوامل و مبانی مشترکات آنها، چالشهای بنیادینموجود در کشورهای صنعتی، میزان سازگاری نظریهها و مدلهای رایج توسعه با مبانی و اسناداسلامی و ویژگیهای جامعه ایران، تحلیل دستاوردها و تبعات توسعه در کشورهای اسلامی و انطباق آنبا شرایط ایران، تبیین نظریههای اندیشمندان ایرانی برای پیشرفت کشور و واکاوی دیدهها وعناصر پایه برای شکل گیری نظریه اسلامی ایرانی پیشرفت هستند.
وبگاه همایش به نشانیhttp://tc.olgou.ir آماده دریافت مقالات و حداکثر مهلت ارسال مقالات 15 بهمن ماه امسال است.
حیث التفاتی شناخت ما ناظر به موضوعی جزئی و بخشی نیست؛ بلکه ناظر به کلیت جامعه است. شناخت کلنگر ما با حرکت از ظاهر به باطن جامعه حاصل میشود و لذا منطق حاکم بر محتوای ما اینگونه شده است:
مجلهی سوره نیز سرنوشتی پیوند خورده با سرنوشت انقلاب و فراز و فرودهای آن داشته است و او نیز تنها زمانی میتواند خود را از گرفتار شدن در دام زمانه برهاند و انقلاب اسلامی را همراهی کند که متوجهی باطن و همگام با تحولاتی از جنس انقلاب باشد. تلاشمان این است که خود را از غفلت برهانیم، برای همین به دور از هرگونه توجیه و تئوریپردازی برای توسعهی تغافل، میگوئیم که سوره «آیینه»ی ماست. از سوره همان برون تراود که در اوست. تلاشمان این است که بهجای اصل گرفتن «ژورنالیسم حرفهای»، یعنی مهارت در بهکارگیری فنون، تحول باطنی و تعالی فکری را پیشه کنیم. نمیخواهیم خود را به تکنیسین سرعت، دقت و اثر فرو بکاهیم. کار حرفهای بر مدار مُد میچرخد و مُد بر مدار ذائقهی بشری و ذائقه بر مدار طبع ضعیف انسان و این سیر و حرکت، ناگزیر قهقرایی است.
شماره 87-86 مجله فرهنگی تحلیلی سوره اندیشه منتشر شد
شماره جدید مجله سوره اندیشه نیز بهمانند پنجشش شماره اخیرش، موضوعی محوری دارد که کل مطالب مجله حولوحوش آن میچرخد. موضوع بیستویکمین شماره سوره اندیشه، «نقد» است؛ موضوعی که شعار بیستویکمین نمایشگاه مطبوعات نیز قرار گرفته است. نقد، موضوع مناقشهبرانگیزی است که بسیاری از مجادلات سیاسی و فرهنگی ما، از روشن نبودن مفهوم آن ناشی میشود؛ تا جایی که منتقد را به جرم مفسدهانگیزیاش خاموش میکنند. کار منتقد، حرف زدن است ولی نقد، منتظر شنیده شدن نیست. اینجا است که تفاوت منتقد با معترض و مخالف و مصلح و مفسد روشن میشود.