کتب «بررسی و نقد تئوری های انقلاب اسلامی ایران» در سه جلد منتشر شد.
جلد سوم از مجموعه تئوریهای انقلاب، با عنوان «بررسی و نقد تئوریهای انقلاب اسلامی ایران؛ تئوری تدا اسکاچ پل» تألیف حجت الاسلام والمسلمین دکتر احمد رهدار توسط انتشارات معارف منتشر شد.
جلسهی مناظرهای با موضوع «امكان یا امتناع علوم انسانی ــ اسلامی»سهشنبه، هفتم آبانماه با حضور بیژن عبدالكریمی، مدرس فلسفه و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد و حجتالاسلام والمسلمین داوود مهدویزادگان، عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.
محمد علی مرادی، فارغ التحصیل فلسفه، جامعه شناسی و اسلام شناسی از آلمان در یک سخنرانی با موضوع «مکتب آنال؛ بین جامعه شناسی تاریخی و انسان شناسی تاریخی» که از سوی گروه جامعه شناسی تاریخ انجمن جامعه شناسی ایران، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و انجمن ایرانی تاریخ، 31 شهریور در پژوهشگاه علوم انسانی برگزار شد، گفت: چندی پیش یک مجموعه مقالات به نام »بنیادهای فلسفی جامعهشناسی تاریخ» در 12 جلسه در گروه علوم اجتماعی تدریس کردم و سعی داشتم تا در آنها مبانی نظری جامعهشناسی تاریخ را بیان کنم.
حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه و گروه همکاران در کتاب «انسان شناسی اسلامی» رویکرد اسلامی به مبانی انسان شناسی از دریچه تطبیقی را واکاوی میکنند.
مسئول کمیته دانشگاهی دومین کنگره بین المللی علوم انسانی از مبحث"اندیشه سیاسی اسلام" به عنوان موضوع برجسته در انتخاب مقالات علمی- پژوهشی برگزیده از سوی کمیته داوران یاد کرد.
سومین همایش سالانه الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با موضوع «واکاوی مفاهیم و نظریههای رایج توسعه و تجارب ایران و جهان: به سوی نظریه اسلامی ایرانی پیشرفت»در روزهای 31 اردیبهشت و اول خرداد ماه سال آینده از سوی مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت برگزار میشود.
حیث التفاتی شناخت ما ناظر به موضوعی جزئی و بخشی نیست؛ بلکه ناظر به کلیت جامعه است. شناخت کلنگر ما با حرکت از ظاهر به باطن جامعه حاصل میشود و لذا منطق حاکم بر محتوای ما اینگونه شده است:
مجلهی سوره نیز سرنوشتی پیوند خورده با سرنوشت انقلاب و فراز و فرودهای آن داشته است و او نیز تنها زمانی میتواند خود را از گرفتار شدن در دام زمانه برهاند و انقلاب اسلامی را همراهی کند که متوجهی باطن و همگام با تحولاتی از جنس انقلاب باشد. تلاشمان این است که خود را از غفلت برهانیم، برای همین به دور از هرگونه توجیه و تئوریپردازی برای توسعهی تغافل، میگوئیم که سوره «آیینه»ی ماست. از سوره همان برون تراود که در اوست. تلاشمان این است که بهجای اصل گرفتن «ژورنالیسم حرفهای»، یعنی مهارت در بهکارگیری فنون، تحول باطنی و تعالی فکری را پیشه کنیم. نمیخواهیم خود را به تکنیسین سرعت، دقت و اثر فرو بکاهیم. کار حرفهای بر مدار مُد میچرخد و مُد بر مدار ذائقهی بشری و ذائقه بر مدار طبع ضعیف انسان و این سیر و حرکت، ناگزیر قهقرایی است.
شماره 87-86 مجله فرهنگی تحلیلی سوره اندیشه منتشر شد
شماره جدید مجله سوره اندیشه نیز بهمانند پنجشش شماره اخیرش، موضوعی محوری دارد که کل مطالب مجله حولوحوش آن میچرخد. موضوع بیستویکمین شماره سوره اندیشه، «نقد» است؛ موضوعی که شعار بیستویکمین نمایشگاه مطبوعات نیز قرار گرفته است. نقد، موضوع مناقشهبرانگیزی است که بسیاری از مجادلات سیاسی و فرهنگی ما، از روشن نبودن مفهوم آن ناشی میشود؛ تا جایی که منتقد را به جرم مفسدهانگیزیاش خاموش میکنند. کار منتقد، حرف زدن است ولی نقد، منتظر شنیده شدن نیست. اینجا است که تفاوت منتقد با معترض و مخالف و مصلح و مفسد روشن میشود.